Ευχαριστώ που είσαι εδώ μαζί μου!

Ο Στέλιος Κυθρεώτης γεννήθηκε στη Λευκωσία και μεγάλωσε στην περιοχή Λυκαβηττού. Αποφοίτησε από το Παγκύπριο Γυμνάσιο, σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και πήρε το Master in Business Administration (M.B.A.) με ειδίκευση στο Marketing & Tourism Management στο Bradford. Εργάστηκε για 13 χρόνια σαν Διευθυντής εμπορικής εταιρείας σε Κύπρο και σαν Διευθύνων Σύμβουλος σε Όμιλο στην Αθήνα.

Από το 2004 ασχολήθηκε με τις εκδόσεις περιοδικών και αργότερα απέκτησε και κατείχε για χρόνια την πετυχημένη ηλεκτρονική εφημερίδα Offsite Cy, ενώ παράλληλα ήταν και δημοσιογράφος/αρθρογράφος στον πολιτικό αλλά και στον ειδικό τύπο. Σήμερα είναι επιχειρηματίας διοικώντας την εταιρεία του, STS Events, η οποία διαχειρίζεται τον Πολυχώρο «Σκαλί Αγλαντζιάς» καθώς και την μοναδική πίστα ταχύτητας στην Κύπρο, της Achna Speedway ενώ ενοικιάζει εξοπλισμό εκδηλώσεων. Η εταιρεία, μέλος του Ομίλου της Digital Tree, διοργανώνει εκθέσεις, συναυλίες και προσφέρει total event management από το στήσιμο, την ενοικίαση εξοπλισμού, την διεκπεραίωση, μέχρι και την προώθηση.

Έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με τα κοινά. Συμμετείχε στις ομάδες πολιτών «Πολίτες Μπροστά» και «Διαφάνεια Τώρα» όπου μαζί με άλλους ενεργούς συμπολίτες πρωτοστάτησε στην ψήφιση του νόμου για διαφάνεια στα «Περί Χρηματοδότησης των Κομμάτων» και έδωσε μάχες με τα κόμματα για την καθιέρωση της «Οριζόντιας Ψηφοφορίας». Αρθρογραφεί συχνά σε εφημερίδες για θέματα που αφορούν τον μέσο πολίτη.

Διετέλεσε συνεργάτης σε κορυφαία έντυπα αυτοκινήτου στην Ελλάδα (περιοδικά Drive, Burnout, Get the Power κτλ) για αρκετά χρόνια και ερχόμενος στην Κύπρο ασχολήθηκε με την έκδοση περιοδικών. Είναι εγγεγραμμένος δημοσιογράφος και παρουσίαζε και είχε την επιμέλεια της εκπομπής «Από τη θέση του οδηγού» στον ANT1.com.cy σαν συνεργάτης. Σήμερα είναι παράλληλα διευθυντής της ιστοσελίδας αυτοκινήτου Car.com.cy.

Είναι πολύ γνωστός στο χώρο του αυτοκινήτου, αφού ασχολείται εδώ και 28 χρόνια με τον ειδικό τύπο, τους αγώνες αυτοκινήτου και σαν promoter στο μηχανοκίνητο αθλητισμό γενικότερα, ενώ είναι διοργανωτής της μεγαλύτερης έκθεσης στην Κύπρο (Boyz Stuff Show). Είναι promoter σε αγώνες πρωταθλήματος σε συνεργασία με τις Ομοσπονδίες Αυτοκινήτου και Μοτοσικλέτας τόσο στην πίστα Achna Speedway που διευθύνει, όσο και εκτός.

Σαν ενεργός οδηγός αγώνων, είναι πολυπρωταθλητής σε αγώνες Dragster, Ανάβασης, Time Attack και karting. Ασχολείται επισταμένως με την Οδική Ασφάλεια, το κυκλοφοριακό αλλά και το θέμα των νέων και την ενασχόληση τους με το αυτοκίνητο.

Μέσα από πολλά δημοσιευμένα άρθρα του επισημαίνει την ανάγκη ανάπτυξης σωστής ψυχολογίας των νεαρών σε σχέση με την ταχύτητα ενώ έχει κυκλοφορήσει μελέτες για το θέμα της οδικής ασφάλειας και των τροχαίων δυστυχημάτων. 

  • Facebook
  • LinkedIn
  • YouTube
  • Instagram
  • Twitter

© 2020 by Stelios Kythreotis.