ξη.jpg

Σας ευχαριστώ που επισκεφθήκατε την προσωπική μου σελίδα!

Δεν είμαι πολιτικός. Πολλοί φίλοι με ρωτάνε, γιατί θέλεις να μπλέξεις με την πολιτική, ειδικά αυτό τον καιρό;

 

Η απάντηση μου είναι απλή. Σαν ενεργοί πολίτες έχουμε δύο επιλογές:

 

- Η πρώτη είναι να εκτονωνόμαστε στο πληκτρολόγιο για τα κακώς έχοντα.

- Η δεύτερη είναι να τολμήσουμε να εμπλακούμε στα κοινά.

 

Αυτό, το δεύτερο αποφάσισα να πράξω εγώ, αυτή την φορά εκ των έσω. Το σύνθημα μας: "Πάμε κόντρα"!

Μέσα από ομάδες πολιτών, για χρόνια τώρα πρωτοστάτησα στην προσπάθεια καθιέρωσης της οριζόντιας ψηφοφορίας καθώς και με θέματα διαφάνειας στην πολιτική, όπως την προετοιμασία νόμου για την διαφάνεια στην χρηματοδότηση των κομμάτων. Αμέτρητες συναντήσεις με φίλους - ενεργούς πολίτες, με κομματικά στελέχη και υπουργούς, για να πείσουμε για την ανάγκη αλλαγών και την πάταξη της διαφθοράς.

Πάμε κόντρα λοιπόν! Σε τι όμως πάμε κόντρα;

- Πάμε κόντρα στην ανοχή. Την ανοχή της διαφθοράς και της διαχρονικής παραγοντοποίησης των πάντων.

 

- Πάμε κόντρα στη διαπλοκή. Τέρμα στα αλισβερίσια της «παλαιάς κοπής» πολιτικής φιλοσοφίας σε βάρος του λαού που περνάει δύσκολα. Ιδιαίτερα του ιδιωτικού τομέα.

 

- Πάμε κόντρα στην κάλυψη των διεφθαρμένων. Δεν πάει άλλο.

 

- Πάμε κόντρα στις «υποχρεώσεις». Το «τάξε μου να σου δώσω», το ρουσφέτι, δεν θα πρέπει να παίζει σε μια νέα, καθαρή Βουλή.

 

 

- Πάμε κόντρα στα κακώς έχοντα. Νοοτροπίες δεκαετιών, στρεβλώσεις της Δημοκρατίας.

 

- Πάμε κόντρα στην στασιμότητα της οικονομίας της επιχείρησης μετά την πανδημία, με στόχο την γρήγορη ανάκαμψη.

 

Θα δώσουμε την μάχη τίμια και με καθαρά χέρια.

Με διαφάνεια. Θα το παλέψουμε.

 

Γιατί ο μόνος τρόπος να αλλάξουν κάποια πράγματα, είναι με πράξεις, να πάμε κόντρα!

fb cover c.jpg

Κάποιοι θα αναρωτιέστε, γιατί με τον ΔΗΣΥ; Να σας εξηγήσω.

Χρόνια, παλεύαμε με άλλους ενεργούς πολίτες «απ΄ έξω» από τα κέντρα αποφάσεων. Οπότε, όντας αυτός που είμαι και προερχόμενος από τον ευρύτερο πολιτικό χώρο, θεωρώ ότι άτομα του δικού μου προφίλ, πρέπει να μπουν σε υπάρχοντα κόμματα. Κυρίως στον ΔΗΣΥ, που είναι κόμμα εξουσίας. Παράγει πολιτική, είτε αρέσει σε κάποιους από εμάς, είτε όχι.

Τα 3-4 μεγάλα κόμματα, θα είναι στη Βουλή. Αυτό μην το ξεχνάτε. Είναι σημαντικό λοιπόν μέσα στις κοινοβουλευτικές ομάδες των μεγάλων κομμάτων και ιδιαίτερα του ΔΗΣΥ που είναι κόμμα εξουσίας, να υπάρχουν άτομα που δεν είναι κομματικά στελέχη, που έχουν διαφορετική άποψη σε διάφορα θέματα σε επίπεδο λήψης αποφάσεων. Και εμπειρίες βέβαια. Είναι αυτό που πάντα εμείς οι πολίτες λέγαμε: να έχουν φωνή οι πολίτες στην πολιτική. Όχι από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά στο τραπέζι των αποφάσεων, στη Βουλή.

 

Κάποιοι άλλοι, θα μου πείτε, «θα γίνεις κι εσύ μέρος του συστήματος». Δεν έχω τρόπο να σας πείσω, πέρα από το να σας πω ότι εγώ δεν είμαι πολιτικός καριέρας. Ούτε προσβλέπω σε κομματική αναρρίχηση. Αριστίνδην, συνεργαζόμενος είμαι. Αν με ξέρετε καλά, θα απαντήσετε την ερώτηση μόνοι σας.

Όντας οικονομολόγος με μεταπτυχιακό στη διοίκηση επιχειρήσεων και ορμώμενος από τον ιδιωτικό τομέα όπου απασχολούμαι για 30 χρόνια, γνωρίζω από πρώτο χέρι τα προβλήματα της μικρομεσαίας επιχείρησης. Πολλά χαστούκια, πολλές επιτυχίες. Έχω δημιουργήσει και διοικήσει εταιρείες, μοναδικές διοργανώσεις και εκθέσεις και είχα για χρόνια την πρώτη ηλεκτρονική εφημερίδα της Κύπρου, την Offsite, που άφησε το στίγμα της.

 

Γράφω μελέτες για την οδική ασφάλεια και το κυκλοφοριακό της Λευκωσίας. Έχω ετοιμάσει με την ομάδα μου προτάσεις για την οδική ασφάλεια που παίρνουν σύντομα τον δρόμο τους.

Είμαι ενεργός αθλητής αγώνων αυτοκινήτου και καρτ με πολλά πρωταθλήματα στο ενεργητικό μου. Μέσα από τους αγώνες, έμαθα να μην φοβάμαι και αν μένω πίσω στην μάχη, να ανασυγκροτούμαι για να κερδίσω τον αγώνα.

Δεν φοβάμαι λοιπόν να εκτεθώ στα δύσκολα. Έχω εμπειρία στους δύσκολους αγώνες. Δεν φοβάμαι να μιλήσω για τα κακώς έχοντα από όπου κι αν προέρχονται.

 

Πρώτο θέμα που θα θέσω αν με στηρίξετε, είναι ο τερματισμός της χρηματοδότησης των κυπριακών κομμάτων από «εισφορές» εταιρειών και ατόμων. Μηδέν έσοδα, μηδέν εξαρτήσεις, μηδέν υποχρεώσεις. Και βέβαια, η οριζόντια ψηφοφορία την οποία ο ΔΗΣΥ υποστήριξε, αλλά δεν πέρασε από την πλειοψηφία των κομμάτων. Όπως και ότι έχει να κάνει με την οδική ασφάλεια που ασχολούμαι ιδιαίτερα. Την κατάργηση των διπλών συντάξεων (χωρίς περιστροφές και παραθυράκια), την δήμευση περιουσιών όσων εμπλέκονται σε διαφθορά, την βελτίωση της παιδείας. Και ότι έχει να κάνει με τον ιδιωτικό τομέα οικονομίας, τις επιχειρήσεις.

 

Η διαφάνεια δεν είναι «κοτσιανιασμένη» από κανέναν ανεξάρτητο, κανένα κόμμα, κανέναν υποψήφιο. Μπορεί να είναι εύηχο να μιλάμε για κόμματα του κατεστημένου – και είναι σε πολλά σημεία - όμως η διαφάνεια δεν έχει χρώμα. Δεν αποδέχομαι λοιπόν ότι όλοι όσοι πορεύονται με τα «παλιά» κόμματα, είναι διεφθαρμένοι. Η πολύχρονη προσπάθεια μου στην καθιέρωση διαφάνειας, με οδηγεί στο δικαίωμα να παλέψω γι’ αυτήν, με τον τρόπο που αποφάσισα: Με την υποψηφιότητα μου στο συγκεκριμένο κόμμα.

 

Θα προσπαθήσω με την εκλογή μου να αποτυπώσω την ανάγκη για αλλαγές στην νοοτροπία της πολιτικής, όντας μέρος του συστήματος αποφάσεων.

Με διαφάνεια, με νέες προσεγγίσεις.

 

Και κυρίως, με καθαρά χέρια.

 

Ζητώ την στήριξη σας σε αυτό τον δύσκολο αγώνα που αποφάσισα να εμπλακώ. Γιατί οι πολίτες μπορούν να βοηθήσουν στα κοινά και να φέρουν αλλαγή. Έχουν υποχρέωση να το πράξουν, άλλοι με την συμμετοχή τους και άλλοι με την ψήφο τους.

 

Στέλιος Κυθρεώτης

Υποψήφιος βουλευτής Λευκωσίας Αρ.8

Δημοκρατικός Συναγερμός

Ποιος είναι λοιπόν ο Στέλιος Κυθρεώτης;

 

Ο Στέλιος Κυθρεώτης γεννήθηκε στη Λευκωσία και μεγάλωσε στην περιοχή Λυκαβηττού. Αποφοίτησε από το Παγκύπριο Γυμνάσιο, σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και πήρε το Master in Business Administration (M.B.A.) με ειδίκευση στο Marketing & Tourism Management στο Bradford.

Εργάστηκε για 13 χρόνια σαν Διευθυντής εμπορικής εταιρείας σε Κύπρο και σαν Διευθύνων Σύμβουλος σε Όμιλο στην Αθήνα.

Από το 2004 ασχολήθηκε με τις εκδόσεις περιοδικών και αργότερα απέκτησε και κατείχε για χρόνια την πετυχημένη ηλεκτρονική εφημερίδα Offsite Cy, ενώ παράλληλα ήταν και δημοσιογράφος/αρθρογράφος στον πολιτικό αλλά και στον ειδικό τύπο. Σήμερα είναι επιχειρηματίας διοικώντας την εταιρεία του, STS Events, η οποία διαχειρίζεται τον Πολυχώρο «Σκαλί Αγλαντζιάς» καθώς και την μοναδική πίστα ταχύτητας στην Κύπρο, της Achna Speedway ενώ ενοικιάζει εξοπλισμό εκδηλώσεων. Η εταιρεία, μέλος του Ομίλου της Digital Tree, διοργανώνει εκθέσεις, συναυλίες και προσφέρει total event management από το στήσιμο, την ενοικίαση εξοπλισμού, την διεκπεραίωση, μέχρι και την προώθηση.

Έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με τα κοινά. Συμμετείχε στις ομάδες πολιτών «Πολίτες Μπροστά» και «Διαφάνεια Τώρα» όπου μαζί με άλλους ενεργούς συμπολίτες πρωτοστάτησε στην ψήφιση του νόμου για διαφάνεια στα «Περί Χρηματοδότησης των Κομμάτων» και έδωσε μάχες με τα κόμματα για την καθιέρωση της «Οριζόντιας Ψηφοφορίας». Αρθρογραφεί συχνά σε εφημερίδες για θέματα που αφορούν τον μέσο πολίτη.

Διετέλεσε συνεργάτης σε κορυφαία έντυπα αυτοκινήτου στην Ελλάδα (περιοδικά Drive, Burnout, Get the Power κτλ) για αρκετά χρόνια και ερχόμενος στην Κύπρο ασχολήθηκε με την έκδοση περιοδικών. Είναι εγγεγραμμένος δημοσιογράφος και παρουσίαζε και είχε την επιμέλεια της εκπομπής «Από τη θέση του οδηγού» στον ANT1.com.cy σαν συνεργάτης. Σήμερα είναι παράλληλα διευθυντής της ιστοσελίδας αυτοκινήτου Car.com.cy.

 

Είναι πολύ γνωστός στο χώρο του αυτοκινήτου, αφού ασχολείται εδώ και 28 χρόνια με τον ειδικό τύπο, τους αγώνες αυτοκινήτου και σαν promoter στο μηχανοκίνητο αθλητισμό γενικότερα, ενώ είναι διοργανωτής της μεγαλύτερης έκθεσης στην Κύπρο (Boyz Stuff Show). Είναι promoter σε αγώνες πρωταθλήματος σε συνεργασία με τις Ομοσπονδίες Αυτοκινήτου και Μοτοσικλέτας τόσο στην πίστα Achna Speedway που διευθύνει, όσο και εκτός.

Σαν ενεργός οδηγός αγώνων, είναι πολυπρωταθλητής σε αγώνες Dragster, Ανάβασης, Time Attack και karting. Έχοντας συμμετέχει σε πολλά σεμινάρια για την οδική ασφάλεια και τους νέους οδηγούς, ασχολείται επισταμένως με την Οδική Ασφάλεια, το κυκλοφοριακό αλλά και το θέμα των νέων και την ενασχόληση τους με το αυτοκίνητο.

Μέσα από πολλά δημοσιευμένα άρθρα του επισημαίνει την ανάγκη ανάπτυξης σωστής ψυχολογίας των νεαρών σε σχέση με την ταχύτητα ενώ έχει κυκλοφορήσει μελέτες για το θέμα της οδικής ασφάλειας και των τροχαίων δυστυχημάτων. 

  • Facebook
  • LinkedIn
  • YouTube
  • Instagram
  • Twitter