• Stelios Kythreotis

Απαράδεχτο το υβρεολόγιο κατά του ευρωβουλευτή Λουκά Φουρλά..

Νιώθω έντονα να σχολιάσω το απαράδεχτο υβρεολόγιο που ακολούθησε την δήλωση του φίλου ευρωβουλευτή Λουκά Φουρλά για μια ατυχή αναφορά συμπατριωτών μας. Δεν θα σχολιάσω καθόλου την ομάδα αυτή που το αναπαραγάγει, θέλω να το δω αλλιώς.


Όταν ένας ευρωβουλευτής όπως ο Λουκάς δέχεται τέτοιους αήθεις χαρακτηρισμούς, ο οποίος αποδεδειγμένα εργάζεται σκληρά στην ΕΕ μαζί με άλλους κύπριους ευρωβουλευτές για να κρατήσει στο προσκήνιο το γεγονός της κατεχόμενης πατρίδας μας από τον τούρκο εισβολέα, τότε έχουμε μεγάλο πρόβλημα.


Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τις μεταξύ μας πολιτικές διαφωνίες από τις ύβρεις. Άλλο να λες ξεκάθαρα, χωρίς να βρίζεις, με πολιτικό λόγο πως διαφωνείς και άλλο να (προσπαθείς να) διασύρεις έναν ευρωβουλευτή που δεν είναι ούτε λαμόγιο, ούτε τα έφαγε από κανέναν, ούτε μπορεί κάποιος νοήμων πολίτης να τον χαρακτηρίσει προδότη. Κάποιοι ξεκινούν να απαντήσουν μια θέση με την οποία διαφωνούν και καταλήγουν στην εύκολη και πιασάρικη (για likes) λύση: τις ύβρεις.


Έρχονται δύσκολες μέρες στον προεκλογικό αγώνα, όπως άλλωστε κάθε φορά στο παρελθόν. Στην προσπάθεια της πόλωσης των μεγάλων κομμάτων και της μαγικής λέξης της «συσπείρωσης» τους, τόσο αρκετοί πολιτικοί, όσο και χιλιάδες διχασμένοι πολίτες πέφτουν στην παγίδα της πόλωσης.


Σαν έλληνες, είχαμε πάντα αυτό το ελάττωμα: τον διχασμό που μας οδήγησε σε εθνικές καταστροφές.

Έχοντας αναμειχθεί πρόσφατα με την πολιτική σαν αριστίνδην υποψήφιος βουλευτής, προσπαθώ να εκφράζω πολιτικό λόγο. Διαφωνώντας με πολλά, αλλά πάντα με επιχειρήματα, όχι με ύβρεις.


Έχω κι εγώ ήδη δεχθεί σε διάφορα ποστ μου ύβρεις όπως «τσογλάνι», «λαμόγιο», ότι «τα έφαγα όλα» κλπ. Δεν απαντώ σε ύβρεις, γιατί δεν θεωρώ μάγκες αυτούς που γράφουν κρυμμένοι πίσω από ψεύτικα προφίλ ικανοποιώντας τις ορέξεις τους, αλλά και γιατί τις περισσότερες φορές ακόμη και πραγματικά προφίλ βρίζουν αναίτια και χωρίς ουσία και απλά για εντυπωσιασμό των ομοίων τους. Και κυρίως γιατί προφανώς δεν με γνωρίζουν.

Η πολιτική, τουλάχιστον όπως θέλω να την βιώνω εγώ αυτό το διάστημα, πρέπει να είναι συναινετική, να σημειώνει διαφωνίες με επιχειρήματα, να προτείνει λύσεις.


Σαν μέλος πλατφόρμας πολιτών που έχω περάσει πολλά στους δρόμους από το 2011 και μετά, θέλω να στείλω ένα μήνυμα πως σαν πολίτης είμαι κι εγώ απογοητευμένος από διάφορα, διαχρονικά. Έχω πολεμήσει μαζί με συμπολίτες μου για σημαντικά για τους πολίτες θέματα όπως η οριζόντια ψηφοφορία και η διαφάνεια στην χρηματοδότηση των κομμάτων. Δεν έχω βρίσει όμως αυτούς που διαφωνούσαν μαζί μας, όπως για παράδειγμα στην οριζόντια ψηφοφορία το ΑΚΕΛ, το ΔΗΚΟ και την ΕΔΕΚ.


Τέλος, θα στείλω ένα μήνυμα σε όσους νιώθουν ότι κατεβαίνοντας στους δρόμους ζητούν διαφάνεια ενώ εμείς οι υπόλοιποι που για τους δικούς μας λόγους, όχι: Ο καθένας, είναι ελεύθερος να πράξει ότι θέλει. Όμως, θα το δείτε σε πολλές αναρτήσεις μου, η διαφάνεια, δεν είναι «κοτσιανιασμένη» σε κανέναν. Η επιλογή μου να κατέλθω με το κόμμα της πολυφωνίας, τον ΔΗΣΥ, σαν αριστίνδην, δεν με έχει αλλάξει σαν ενεργό πολίτη κατά της διαφθοράς, ούτε με κάνει σύμμαχο κανενός απατεώνα. Και αυτό γιατί καταδικάζω όπως όλοι οι πολίτες την όποια αδιαφανή πρακτική από το οποιοδήποτε κόμμα ή μέλος κόμματος κι αν προέρχεται. Και αυτό έχω ταχθεί να υπηρετήσω: Την διαφάνεια αυτή την φορά εκ των έσω.


Εύχομαι στους δύο μήνες που απομένουν για τις εκλογές να ακούσουμε προτάσεις για το μέλλον και όχι να σπιλώνουμε ο ένας τον άλλον με μόνο σκοπό την άγρα ψήφων και τον διχασμό των πολιτών (συσπείρωση). Εγώ, δεν θα ακολουθήσω αυτό τον δρόμο.


Στέλιος Κυθρεώτης

Αριστίνδην Υποψήφιος Βουλευτής

ΔΗΣΥ Λευκωσίας αρ. 8️


Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων